Pomôžte nám zlepšiť vášu skúsenosť

Ku dňu 8. Júla 2023 sme aktualizovali naše Zásady ochrany osobných údajov a Obchodné podmienky. Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky a aplikácie, používame na neustále zlepšenie užívateľskej skúsenosti a dojmu.

Všetky blog posty

Digitalizácia účtovníctva

Ako svet napreduje vo vývoji moderných technológií, aspekt každej činnosti života podlieha istej forme digitalizácie. Našťastie je tomu tak aj pri účtovníctve. Digitalizácia účtovníctva šetrí hlavne čas a priestor, ktoré môžete efektívnejšie využiť pre rozvoj vášho podnikania. Jedným z digitálnych pokrokov, ktorý zjednodušuje prácu s účtovníctvom je digitálny archív. Takýto archív poskytuje databázu účtovných dokladov na jednom mieste bez zbytočných papierov, a teda šetrí čas vyhľadávania a priestor na skladovanie týchto dokumentov. Ďalej ponúka možnosť prezerania si týchto dokumentov prakticky z kadekoľvek a pokiaľ máte takýto archív evidovaný v programe AVATO, úplne tým eliminujete riziká spojené s narušením bezpečnosti vašich dokumentov, a teda môžete len spokojne využívať všetky benefity takejto digitálneho archívu.

Digitalizácia sa vo svete účtovníctva prejavila aj pri spracovávaní účtovných dokladov. V jednoduchosti povedané, za pomoci nástrojov, ako je doplnkový program AVATO Hub, viete faktúry jednoducho naskenovať, nahrať kamerou alebo vložiť ako súbor do vašej digitálnej evidencie bez zbytočného ručného vyplňovania. Toto okrem už spomínaných benefitov ako dostupnosť či bezpečnosť, vám šetrí čas, zvyšuje produktivitu, či znižuje chybovosť.

Určite ste si už všimli na vystavených bločkoch QR kódy. Tieto QR kódy predstavujú evolúciu v účtovníctve. Takéto bločky môžete z akéhokoľvek miesta poslať vašej účtovníčke alebo rovno naskenovať do programu AVATO, kde môžu byť okamžite spracované. Urýchľujete tým spoluprácu medzi oddeleniami vo Vašej firme, a teda opäť šetríte Váš drahocenný čas.

Digitalizácia je nevyhnutná súčasť našich životov, ktorá správnym využití poslúži ako výborný sluha. Keďže jedným z našich hlavných cieľov v AVATO je zjednodušenie a zrýchlenie práce na nutných administratívnych činnostiach, tak maximálne možné aplikovanie digitalizácie do programu AVATO je našou prioritou. Naším cieľom je zabezpečiť, aby ste svoj čas mohli venovať tomu, čo je vo vašej firmy najpotrebnejšie. S týmto pomôže aj doplnkový program AVATO Hub, ktorý je nástrojom pre automatizáciu evidencie účtovníckych dokladov za pomoci digitalizovania vášho účtovníctva. Vyskúšajte ho už dnes a využívajte všetky benefity digitalizácie.