Pomôžte nám zlepšiť vášu skúsenosť

Ku dňu 8. Júla 2023 sme aktualizovali naše Zásady ochrany osobných údajov a Obchodné podmienky. Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky a aplikácie, používame na neustále zlepšenie užívateľskej skúsenosti a dojmu.

Všetky blog posty

Príbeh softvéru - Od PACIOLI k AVATO

Vznik AVATO je úzko spojení s vznikom poradenskej firmy, ktorá od začiatku 90. rokov ponúka ekonomické, daňové a účtovné poradenstvo. Okrem poradenstva vykonávala aj spracovávanie účtovníctva, na ktoré využívala outsourceované softvérové vybavenie. Toto softvérové vybavenie v kontexte potrieb nespĺňalo očakávania a začalo sa hľadať riešenie, ktoré by lepšie slúžilo pre účtovné služby. Po prieskume trhu účtovných softvérových riešení sa dospelo k záveru vytvorenia si vlastného riešenia pre interné využitie. Takto pred vyše 25 rokmi vznikla prvá verzia softvéru AVATO s názvom Express, naprogramovaná účtovníkom pre účtovníkov.

Express (dnešné AVATO) neostal dlho iba v internom využití, keďže záujem o toto riešenie vzrástol aj v iných firmách, a teda z poradenskej a účtovnej firmy sa stala aj firma softvérová. Simultánne s účtovným softvérom vznikal aj samostatný softvér Express Mzdy (dnešné AVATO Mzdy), ktorý dodnes poskytuje riešenia evidencie a spracovávania miezd a personalistiky. AVATO a AVATO Mzdy sú 4. generáciou ekonomických softvérov, vyvíjaných po dobu vyše 25 rokov. Od roku 2020 je v rade AVATO prístupná aj samostatná aplikácia AVATO Lead pre spracovávanie a evidenciu leadov za pomoci umelej inteligencie. Od roku 2023 pribudla doplnková služba AVATO Hub, ktorá prispela k automatizácií a digitalizácií evidencie účtovných dokumentov.

Expanzia rozsahu užívateľov a rozšírenia o nové aplikácie, si pýtala rebranding značky a tak sa z Expressu stalo AVATO. V blízkej budúcnosti tím AVATO pripravuje ďalšie softvérové riešenia, ktoré napomôžu s nutnou ekonomickou a administratívnou činnosťou, a teda zlepšeniu chodu vašej firmy. Staňte sa aj vy súčasťou tohto príbehu, využívajte pokrokové aplikácie AVATO!