Pomôžte nám zlepšiť vášu skúsenosť

Ku dňu 8. Júla 2023 sme aktualizovali naše Zásady ochrany osobných údajov a Obchodné podmienky. Na prispôsobenie obsahu a analýzu návštevnosti používame súbory cookie. Informácie o tom, ako používate naše webové stránky a aplikácie, používame na neustále zlepšenie užívateľskej skúsenosti a dojmu.

Všetky blog posty

Spôsob ako sa vyhnúť fyzickému kopírovaniu bločkov eKasa

Uchovávanie a ochranu účtovnej dokumentácie upravuje zákon o účtovníctve. Účtovné doklady a súvisiace dokumenty majú rôznu dobu archivácie. Dĺžku uchovávania ovplyvňuje nielen zákon o účtovníctve, ale aj ďalšie zákony. Účtovné doklady je podľa zákona o účtovníctve potrebné uchovávať 10 rokov, pričom lehota sa počíta rokom nasledujúcim po roku, ktorého sa účtovné doklady týkajú.

Účtovné doklady k pokladničným knihám majú často tendenciu vyblednutia hlavne pri dokladoch eKasa tlačených termotlačiarňou ale aj inými typmi už po pár rokoch. Aby firmy plnili povinnosť uchovávania účtovnej dokumentácie, je častou praxou dodatočné kopírovania týchto účtovných dokladov a zakladanie ich kópie spolu s originálom do zakladača. Táto činnosť so sebou nesie viaceré negatíva:

neefektívne (čas pracovníka, spotreba materiálu, opotrebenie majetku, ...),
neekologické.

AVATO spolu so službou AVATO Cloud Storage umožňuje jednoduchým spôsobom uchovávanie scanu účtovných dokladov. Tento spôsob uchovania účtovnej dokumentácie je časovo kratší, bez akejkoľvek materiálovej potreby a v konečnom dôsledku vysoko ekologický. Zároveň sa týmto získava dostupnosť k prezeraniu účtovných dokladov pre oprávnených užívateľov bez nutnosti fyzického sprístupnenia zakladača s pokladničnými dokladmi.

Ak máte záujem o efektívnejšie a ekologické uchovávanie účtovných dokladov ako aj zjednodušený elektronický prístup k nim, kontaktujte nás.